Fotografera vilda djur från Norrigårdens Fotogömsle

-- Björngömslet innifrån 2011.jpg-- Gömsle exteriör097beskuren.jpg-- MG_9343beskuren.jpg-- Kungsörn5526besskuren1.jpg Ingemar Ahlgren.jpg

 

Hos Norrigården har naturintresserade i största allmänhet och naturfotografer i synnerhet, tillgång till unika fotomiljöer från komfortabelt fotogömsle som skiljer sig från mängden.

  

Anläggningen finns i norra hälsingland långt inne i genuin vildmark helt ostörd av människor, trafik etc.

För den som önskar mer utrymme och komfort finns vildmarkscampen Djuptjärn samt fäbodvall med anor från 1600 talet tillgänglig på gångavstånd från fotogömslet.

Vilttillgången är mycket god i området och till åtelplatsen vid gömslet besöks mycket frekvent besök av björn (flera olika individer), djärv, kungsörn, räv, mård, korp, tranor övriga fåglar. Området besöks ibland av traktens vargar.Eftersom anläggningen är belägen på ostörd plats visar sig djur som är mycket skygga och normalt svåra att komma nära.

Anläggningen drivs miljövänligt och vårdas mycket omsorgsfullt. Vi har återkommande gäster varje år som tillbringar nätter i gömslet som är strategiskt placerat i kanten av en myrmark med gammal skog åt ett håll och skogsdungar på myren som är trädbevuxen med gles myrtall.

Gömslet har observationsgluggar anpassade för bästa utsikt. Särskild glugg anpassad för panorering vid filmning och fotografering med plats för stöd. Flera fotogluggar med fästen för kameror finns.

 

Bra att veta:

  • Se beskrivning av vära tvä fotogömslen Här
  • Regler för Gömslet Läs Här
  • Toalett finns i anslutning till gömslet
  • Möjlighet till vila i närliggande stugor finns om man stannar flera nätter.
  • Gasolspis, kärl för matlagning, bestick, tallrikar, muggar, liggunderlag, fleecefiltar, kuddar, sovsäckar finns att låna i gömslet.
  • Vid kall väderlek kan gasolkamin användas för uppvärmning.
  • Gömslet finns 10-15 minuters promenad från bil i relativt lätt terräng.
  • Transfer kan beställas till och från Norrigården mot pristillägg.

Mer information: telefon, 0702-73 75 58 eller e-post, personkontakt@norrigarden.se